Cum se face cafeaua bună: Aparate și tipuri de cafea pentru hoteluri

Monday, 6 December, 2021

În industria hotelieră, totul se învârte în jurul oaspeților perfect mulțumiți, deoarece aceștia sunt cei care lasă review-urile de 5 stele. Pentru a le asigura experiența ideală în timpul șederii lor, detaliile sunt cruciale, și poate că nimic nu contează mai mult decât servirea cafelei. Băutorii de cafea pot fi foarte pretențioși în ce privește felul în care aceasta este preparată, așadar este important să știi cum se face cafeaua bună. Descoperă aparate și tipuri de cafea pentru hoteluri care-ți vor lăsa oaspeții mulțumiți.


Aparate de cafea pentru hoteluri


Un espressor automat este tot ce ai nevoie pentru a avea la dispoziție o cafea aproape imediat, la o simplă apăsare de buton. În definitiv, timpul oaspeților tăi este foarte important, iar nimănui nu-i place să aștepte prea mult sau să socializeze cu un necunoscut înainte să-și bea cafeaua de dimineață, mai ales dacă se află în vacanță. 


Aparatele de cafea potrivite pentru hoteluri pot să varieze în viteza și volumul ceștilor servite în fiecare zi, iar același lucru este valabil și pentru varietatea băuturilor pe care acestea le pot prepara. Spre exemplu, un espressor NESCAFÉ WMF 1500S are o capacitate maximă de cafea boabe de 550 g, poate fi alimentat manual cu cafea măcinată și este ideal pentru locații cu un consum minim de 150 de băuturi pe zi. Acesta oferă numeroase opțiuni pentru cafea, printre care și espresso, cafe creme, cafe latte, espresso macchiato, cappuccino și latte macchiato.


Numărul de oaspeți ai hotelului este cel mai important factor atunci când alegi ce tip de espressor să cumperi, deoarece ai nevoie de unul (sau chiar de mai multe) care să fie capabil să facă față în mod real volumului de consum. De asemenea, dacă hotelul în cauză este unul care are o capacitate considerabilă, atunci aparatul de cafea are nevoie să facă față perioadelor de vârf, așa cum se întâmplă în timpul micului dejun. De aceea, în acest caz, vei avea nevoie de un aparat de cafea care să fie rapid și eficient.


Locul în care amplasezi aparatele de cafea este, de asemenea, foarte important. Majoritatea oaspeților își beau cafeaua de dimineață, fie că e vorba de una, de două sau chiar de mai multe. De aceea vei avea nevoie de un aparat de cafea care să poate produce cafele pentru capacitatea maximă a hotelului în sala de mese. Nu doar atât, dar inclusiv recepția trebuie dotată cu un aparat de cafea, astfel încât oaspeții care nu și-au primit camera să nu devină nerăbdători. Nu în ultimul rând, și sala de lounging ar trebui dotată cu un aparat de cafea, deoarece unii băutori de cafea consumă această băutură și în timpul zilei.


În cazul în care hotelul tău are și o bucătărie renumită, este nevoie să iei în considerare dacă ai nevoie sau nu de un barista în zona restaurantului. Aparatele de cafea care pot fi manevrate de către un barista sunt, în mod natural, mai lente decât un aparat de cafea automat, însă pot fi un beneficiu important pe care îl oferi oaspeților tăi. Unul dintre angajați poate beneficia de un training pentru a deveni un barista, așadar nu exclude această posibilitate. Dacă îți dorești ca totul să meargă ca pe roate, poți apela la espressorul NESCAFÉ ASTORIA PLUS 4 YOU.


Tipuri de cafea pentru hoteluri


Cafeaua boabe este cea mai potrivită pentru oaspeții unui hotel. Nimic nu se compară cu prospețimea boabelor numai ce măcinate. Deși inclusiv cafeaua măcinată poate fi de o calitate foarte bună, aceasta este problematică pentru hoteluri, deoarece nu poate fi preparată decât în cantități limitate, la ibric sau la cafetieră. Nu recomandăm cafeaua solubilă, deoarece calitatea acesteia este net inferioară celei măcinate sau cafelei sub formă de boabe. 


Mai există și cafeaua sub formă de capsule, foarte apreciată și ea de băutorii de cafea care se numără printre oaspeții unui hotel. Cu toate acestea, nu poate fi preparată decât la un espressor cu capsule, care oferă o cantitate limitată de cafele, în funcție de capacitatea rezervorului său. Acesta este potrivit mai degrabă pentru spațiile de birouri decât pentru hoteluri.


Cum se face cafeaua bună nu e un secret. Important e să te orientezi către niște espressoare care să satisfacă nevoile oaspeților tăi chiar și când sunteți la capacitate maximă. Oricare ar fi aparatele de cafea pe care le alegi pentru hotelul tău, asigură-te că oferi cafea de cea mai înaltă calitate oaspeților tăi. 


De asemenea, foarte importantă este și mentenanța aparatului de cafea. Acesta trebuie curățat zilnic și reumplut cu apă și alte consumabile de fiecare dată când este nevoie. Ține minte că, deși poți amenaja un coffee corner oriunde, locul în care îl amplasezi este foarte important, deoarece poate oferi o distragere celor nerăbdători sau poate încuraja continuarea activității oaspeților (fie că e vorba de luatul micului dejun sau despre un joc de biliard).