Cum alegi aparatul de cafea potrivit pentru afacerea ta?

Monday, 12 July, 2021

Tocmai ți-ai deschis un local și ai nevoie de un aparat de cafea care să facă mai ușor procesul de preparare al unei licori aromate și gustoase? Fără îndoială, trebuie să alegi un produs profesional care să-ți permită să le oferi clienților tăi calitatea perfectă prin simpla apăsare a unui buton.

Cafeaua este una dintre cele mai îndrăgite băuturi din lume, însă, atunci când vorbim despre un business, savoarea, gustul, intensitatea și modul de preparare al acesteia afectează direct succesul afacerii. Poate că ai căutat îndelung sortimentele de cafea ideale, dar, acestea reprezintă doar jumătate din poveste. Cealaltă jumătate are legătură cu alegerea unor echipamente care să facă tranziția de la câteva boabe de cafea la o infuzie ce le va încânta simțurile clienților până la ultima picătură. Dacă activitatea ta este condiționată de performanța și calitatea produselor utilizate, descoperă, mai departe, cum poți alege cel mai bun aparat de cafea pentru afaceri.

Criterii de care trebuie să ții cont

Pentru cei mai mulți dintre iubitorii de cafea, o băutură perfectă se referă la espresso. În limba italiană, acest termen înseamnă „făcut pe loc” și fix din acest motiv a fost inventat și aparatul de cafea–espressorul, la sfârșitul secolului al XIX-lea. De atunci și până în zilele noastre, oamenii și-au dorit să reducă timpul de preparare a cafelei în localuri, dar, chiar și acasă, și să se bucure de o licoare de calitate preparată foarte repede. Iată ce trebuie să ai în vedere, dacă vrei să alegi unul dintre cele mai bune aparate de cafea:

Volumul de vânzare

În cazul unei afaceri, unul dintre cele mai importante criterii de alegere a aparatului de cafea îl reprezintă numărul clienților și volumul vânzărilor. Într-o cafea, vei avea nevoie de echipamente profesionale care să țină pasul cu cererea. De regulă, aparatele de cafea comerciale sunt disponibile cu unul, două sau trei grupuri. Asta înseamnă că există dispozitive care pot face doar două băuturi simultan, dar, și aparate care permit prepararea a șase cafele deodată. Așadar, ia în considerare tipul activității pe care o desfășori și optează pentru un produs adaptat volumului de vânzare.

Gradul de dificultate în utilizare

Odată cu dezvoltarea tehnologiei, au apărut numeroase tipuri de aparate de cafea, însă, o caracteristică esențială a unui produs bun este ușurința utilizării. Cel mai bun aparat de cafea pentru afaceri trebuie să fie dotat cu funcții care să contribuie la reducerea timpului de preparare și, de asemenea, să nu-l solicite prea mult pe barista, astfel încât acesta să poată purta o conversație prietenoasă cu clienții. De pildă, dacă aparatul dispune de un program de autocurățare programabil, sistem anticalcar, râșniță care macină boabele de cafea automat, compartimente speciale pentru lapte sau tasarea automată a boabelor va fi foarte ușor de folosit. Sunt ideale și produsele care dispun de anumite indicatoare luminoase care avertizează că aparatul este pornit și pregătit pentru utilizare sau dacă are nevoie de apă, cafea, etc.

Calitatea și consistența cafelei

Cum aleg aparatul de cafea potrivit? Simplu, în funcție de modul de preparare al cafelei. Când vorbim de această licoare magică, consistența este extrem de importantă pentru consumatori. Oamenii își doresc o cafea bună cu o aromă superioară și cremă destul de consistentă. De asemenea, este esențial ca aparatul ales să te poată ajuta să le asiguri clienților tăi o cafea care să aibă același gust. Întotdeauna.

Temperatura de lucru

În general, temperatura la care trebuie să ajungă apa din care se prepară o cafea bună este de 90 de grade Celsius. Cel mai bun aparat de cafea pentru afaceri permite setarea temperaturii optime, însă, sunt și produse la care acest parametru este prestabilit deja. Mai mult de atât, există anumite tipuri de aparate de cafea care permit și preîncălzirea ceștii, înainte de a fi umplută, pentru a-i oferi consumatorului o senzație desăvârșită și completă.

Designul aparatului

Indiferent că vorbim de un hotel, un restaurant sau o cafenea, aparatul va fi cu siguranță la vedere. În acest sens, poți alege un design cât mai interesant, care să se potrivească stilului de decor ales și să ofere senzația de încredere, profesionalism și performanță. Greutatea produsului este importantă, atunci când ai în vedere aspectul, la fel și dimensiunea sa, pentru că trebuie să se adapteze spațiului pe care îl ai la dispoziție în local.

Ce aparat de cafea alegi în funcție de tipul afacerii tale?

Atunci când vrei să găsești cel mai bun aparat de cafea pentru afaceri, trebuie să ții cont de specificul businessului tău. Cu siguranță, un produs potrivit pentru birou s-ar putea să nu fie la fel de potrivit și pentru cafenele, acolo unde fluxul de clienți este foarte mare. Iată câteva sugestii de aparate de cafea recomandate, ținând cont de afacere:

Pentru restaurante și cafenele

În astfel de locații sunt de preferat aparatele barista, a căror manipulare trebuie să fie simplă și fiabilă. Acestea trebuie să îmbine ergonomia, designul și tehnologia de ultimă generație pentru a oferi mereu aceeași cafea de calitate, într-un timp foarte scurt. Aparatul Nescafé Astoria plus 4 You este recomandat pentru cafenele și restaurante, deoarece, este un espressor profesional barista, care se remarcă prin caracter și eleganță. Acesta dispune de un număr de două grupuri, are nevoie de cafea boabe, beneficiază de reglarea inteligentă a temperaturii și un software inovator.

Unul dintre cele mai bune aparate de cafea pentru restaurante și cafenele este și Nescafé Astoria Forma, un instrument care exprimă o personalitate puternică și se adaptează ușor la cerințele celor care îl aleg. Produsul are două grupuri și este esențial pentru munca celor care au făcut ca espresso coffee să devină lumea lor. Forma sa este o sinteză de design, calitate, tehnologie și sistem informațional, simplu de utilizat.

Pentru birouri

Cafeaua la locul de muncă este ideală pentru a crea un climat de lucru deosebit, dar, și pentru a crește productivitatea angajaților. O ceașcă de cafea este perfectă la primele ore ale dimineții, înainte de o ședință importantă, dar, și la sfârșitul fiecărui prânz. De regulă, pentru birou sunt recomandate tipuri de aparate de cafea mai mici, dar, care să permită selecții multiple, de la clasicul espresso și chiar până la extravagantul Flat White.

Nescafé Jura D60 este unul dintre cele mai bune aparate de cafea pentru birou. Se caracterizează prin linii simple, curate, un afișaj simplu și comutator optimizat ergonomic. Funcționarea sa este ușoară și intuitivă, are șapte selecții programabile disponibile și utilizează cafea boabe, dar și un modul de lapte proaspăt.

Nescafé Rhea XS poate fi folosit în diferite locuri cu un consum mic de băuturi. Are opt selecții standard, se instalează foarte ușor și permite prepararea băuturilor calde pe bază de cafea solubilă.

Pentru spații limitate

În locurile micuțe, cel mai bun aparat de cafea pentru afaceri trebuie să fie pe măsura spațiului. Nescafé Necta Concerto, cu dimensiunile sale optimizate, se potrivește de minune acolo unde nu există prea mult loc pentru alte tipuri de aparate de cafea profesionale. Totuși, mărimea sa nu limitează în niciun fel alegerea cafelei preferate, așa că oferă o selecție largă de băuturi calde.

 

Ce aparat de cafea alegi în funcție de consumul de băuturi/zi?

Ca să te asiguri că faci o alegere cât mai potrivită pentru afacerea ta, cel mai bine ar fi să ții cont și de numărul minim de băuturi pe care îl poate oferi un aparat într-o zi.

Minim 30 de băuturi/zi

Nescafé Milan FTP 30E  are un design elegant și un panou tactil intuitiv, dispune de până la 12 selecții și funcționează atât pe bază de cafea boabe cât și cafea solubilă.

Nescafé Alegria 6/30 este recomandat, de asemenea, pentru spațiile cu un consum minim de 30 de băuturi pe zi. Un aparat de cafea compact, șase selecții standard disponibile și, opțional, cu rezervor de apă integrat, lucru ce permite utilizarea sa în spațiile unde nu există conexiune fixă la apă.

Minim 60 de băuturi/zi

Într-o locație unde consumul minim este de cel puțin 60 de băuturi pe zi, este recomandat aparatul de cafea Nescafé Alegria ATP 60 Espresso. Elegant și compact, acesta oferă posibilitatea de a prepara băuturi pe bază de cafea boabe, dar și cafea instant. Produsul este considerat unul dintre cele mai bune aparate de cafea pentru afaceri, deoarece, dispune de tehnologia Variplus, un sistem cu trei componente – Variflex, Varigrind și Varitherm, care lucrează simultan pentru a oferi băuturi de înaltă calitate.

Minim 100 de băuturi/zi

O mașină de cafea Nescafé WMF 1100S se potrivește localurilor unde consumul minim este de 100 de cafele în fiecare zi. Aparatul este compact, complet automatizat, folosește o tehnologie profesională și oferă o gamă largă de specialități pe bază de cafea și lapte.

Minim 150 de băuturi/zi

Cel mai bun aparat pentru afaceri, în locurile unde consumul este de minim 150 de băuturi/zi, este Nescafé WMF 1500S. Cu un sistem de lapte dinamic, acesta permite pregătirea celor mai complexe specialități pe bază de cafea și lapte.

Cu atâtea tipuri de aparate de cafea, cu siguranță, vei reuși să găsești un produs potrivit pentru businessul tău. Toți cei care adoră această licoare aromată știu că nu există dimineți productive fără doza obișnuită de cafea. De aceea, asigură-te că alegi un aparat fiabil, de înaltă calitate, care să te ajute să satisfaci pretențiile clienților tăi.