Alegerea unui aparat de cafea: recomandări și criterii de selecție

Friday, 9 July, 2021

 

CUPRINS

 

Fie că tocmai ți-ai deschis un business în domeniul HoReCa sau că vrei să le oferi angajaților și clienților care trec pragul companiei tale o experiență premium de savurare a cafelei, ai ajuns în locul potrivit. În rândurile următoare îți vom povesti cele mai importante lucruri - musai de știut! - despre alegerea unui aparat de cafea profesional. 

După cum vei observa, multe criterii de selecție sunt, în linii mari, asemănătoare sau chiar identice cu cele de alegere a unui aparat bun de cafea pentru acasă. Totuși, aparatele de cafea profesionale de la Nescafé au anumite particularități care le transformă într-o alegere excelentă pentru prepararea zilnică a unui număr mare de cafele.

 

Criteriile de selecție a unui aparat de cafea profesional

Rezistența sporită la un număr mare de utilizări

Aparatele de cafea profesionale sunt special concepute pentru a fi folosite în locuri în care se prepară, în fiecare zi, un număr mare de cafele. În plus, unele dintre acestea pot prepara două sau mai multe cafele în același timp, lucru care sporește eficiența și te ajută să le servești clienților tăi, în timp util, băuturi savuroase. 

Ca să te asiguri că aparatul de cafea care ți-a atras atenția este potrivit pentru nevoile tale, citește cu atenție specificațiile fiecărui produs de pe site-ul nostru. Iar dacă ai nevoie de informații suplimentare, specialiștii noștri sunt pregătiți să te ajute cu toate informațiile și recomandările necesare. Suntem doar la un click distanță.

 

Dimensiunile și capacitatea aparatului de cafea 

Fie că vorbim despre un espressor profesional sau despre un automat de cafea pe care îl vei amplasa în incinta magazinului tău, un criteriu important de luat în calcul se referă la dimensiunile acestuia, dimensiuni care depind și de capacitatea aparatului. 

 

Un espressor care prepară în același timp două băuturi este mai eficient într-un restaurant sau într-o cafenea, însă trebuie să te gândești că va ocupa mai mult spațiu decât unul care are un singur grup. 

 

De aceea, recomandarea noastră este să optezi pentru un aparat care se integrează perfect în spațiul pe care îl ai la dispoziție și care să nu incomodeze angajații ce se vor ocupa de prepararea cafelei sau clienții care vor să se bucure de o cafea bună de la automat.

 

Presiunea de operare 

Presiunea de operare influențează textura cafelei. De exemplu, un aparat cu o presiune cuprinsă între 9 și 15 bari prepară o cafea savuroasă și cu multă spumă. În ceea ce privește industria HoReCa, aici sunt recomandate aparatele cu o presiune de minimum 15 bari, care prepară cafele de o calitate superioară. 

 

Timpul de preparare a cafelei

Dacă ai un business în industria HoReCa, iar cei mai mulți dintre clienți obișnuiesc să comande frecvent cafea, atunci ai nevoie de un aparat profesional care să prepare băuturi savuroase, spumoase, într-un timp scurt - de doar câteva zeci de secunde.

 

Funcțiile din dotare 

Programele prestabilite de preparare a diferitelor tipuri de cafele (cappuccino, espresso scurt sau lung etc.) sunt deja o funcție de bază pentru aparatele de cafea profesionale. 

 

Asta înseamnă că, pe lângă programele prestabilite, e important să te asiguri că aparatul pe care vrei să-l închiriezi îți oferă și următoarele posibilități/funcții:

  • posibilitatea de a alege concentrația cafelei - în timp ce unii dintre noi preferă cafeaua slabă, alții aleg de fiecare dată cafeaua tare, revigorantă, astfel că funcția de stabilire a concentrației băuturii te ajută să le oferi clienților tăi o băutură fix pe gustul lor;
  • funcția de autocurățare și sistemul anticalcar;
  • posibilitatea de a crea rețete personalizate, în funcție de preferințele clienților.

 

Designul

Pe lângă caracteristicile tehnice premium, aparatele profesionale Nescafé se remarcă prin designul simplu, modern și elegant, ușor de integrat în orice amenajare. 

 

Tipul de cafea

Fiecare aparat funcționează cu un anumit tip sau cu mai multe tipuri de cafea, fie ea sub formă de boabe sau solubilă. În industria ospitalității, cele mai îndrăgite sunt aparatele care folosesc cafea sub formă de boabe, care dau un gust desăvârșit băuturii. 

 

Pe site-ul nostru găsești numeroase sortimente de cafea potrivite pentru aparatele profesionale Nescafé.

 

Recomandări de aparate de cafea

Pentru cafenele și restaurante

NESCAFÉ ASTORIA PLUS 4 YOU

Inspirat din stilul vintage al anilor ‘60, Astoria Plus 4 You se remarcă prin designul elegant și prin caracteristicile tehnice premium, ce îl fac potrivit inclusiv pentru cafenelele și restaurantele unde se consumă o cantitate mare de cafea în fiecare zi: câteva zeci de căni. Prevăzut cu două grupuri, acesta te ajută să sporești eficiența și să le servești clienților, în cel mai scurt timp, băuturile dorite.

 

Pentru birouri


NESCAFÉ MILANO FTP 60E

Perfect pentru locațiile cu un consum minim de 30 de băuturi/zi, acest aparat de cafea va încânta diminețile angajaților tăi. Cele 12 tipuri disponibile îți oferă garanția că fiecare dintre ei va putea să se bucure de băutura preferată. În plus, panoul tactil este intuitiv, ușor de folosit, astfel că oricine va ști să-l folosească, fără efort, din prima clipă.

 

Pentru magazine și locații cu un spațiu limitat 

NESCAFÉ NECTA CONCERTO


Automatul de cafea Necta Concerto vine în sprijinul celor care trebuie să eficientizeze la maximum spațiile mici și medii de care dispun, fără să limiteze în vreun fel opțiunile băuturilor dorite de clienți. Acesta are 18 selecții standard disponibile și funcționează atât cu cafea instant, cât și cu cafea sub formă de boabe.

 

Concluzie

Cu aparatul profesional potrivit, și tu poți să le oferi clienților tăi experiențe premium de savurare a cafelei. În plus, optând pentru închirierea unui aparat de cafea din gama noastră, nu vei avea nicio grijă… tehnică. Ne ocupăm noi de montaj și de toate intervențiile tehnice necesare.