Afacere cu automate de cafea vending: un început promițător

Friday, 3 December, 2021

În contextul actual de externalizare a serviciilor, tot mai mulți oameni au decis să înceapă o afacere cu automate de cafea, pentru că reprezintă o investiție flexibilă, care se poate adapta condițiilor de mobilitate și modului în care se desfășoară activitățile zilnice.


Cum să începi o afacere cu automate de cafea 


Atunci când te-ai decis să începi un business cu automate de cafea trebuie să cercetezi piața pe care vrei să te dezvolți și să te adaptezi la cerințele pe care le au clienții cărora te adresezi.


În funcție de specificul cererii și de resursele tale financiare ai la dispoziție mai multe opțiuni de afacere cu automate de cafea vending:


Poți să achiziționezi mașini și locații de aprovizionare, ca să ai controlul asupra dezvoltării ulterioare a afacerii și să beneficiezi de flexibilitate maximă, pe măsură ce apar oportunități de finanțare. O soluție bună în acest sens este colaborarea cu un distribuitor de automate care vinde mașinile de cafea și totodată pune la dispoziție și locații potrivite pentru o astfel de activitate.


O altă variantă este să cumperi o afacere cu automate de cafea care este deja existentă pe piață și s-o dezvolți așa cum îți dorești. Dacă alegi această cale trebuie să verifici temeinic mașinile pe care le achiziționezi, să controlezi validitatea contractelor existente și eficiența locațiilor pe care le dețin în momentul preluării.


A treia metodă de a începe o afacere în domeniu este să preiei automate de cafea  în comodat, pe care le găsești disponibile atât în variantă vending, cât și compacte, în funcție de necesitățile business-ului tău. 


Avantajele unei afaceri cu automate de cafea


Argumentele în favoarea începerii unui business de vending cu preparate pe bază de cafea se bazează în principal pe rulajul mare al afacerii, pe funcționarea non-stop, ritmul alert de încasări, lipsa restricțiilor de amplasare și posibilitatea de demara o astfel de activitate ca persoană fizică autorizată, nu doar ca SRL.


În plus, reprezintă o afacere cu un grad mare de scalabilitate și costuri reduse atât la start, cât și pe parcurs, pentru întreținerea aparatelor. Poate fi un business autonom sau o extensie a unei activități existente, de exemplu o unitate Horeca, un salon de coafură, o vulcanizare și multe altele. 


Dezavantajele unei afaceri cu automate de cafea 


Pot apărea probleme din cauza numărului mare de automate de cafea, pentru că în ultimii ani aceste afaceri s-au dublat ca număr, astfel că locațiile bune sunt deja ocupate, iar prețul redus al produselor comercializate determină o concurență puternică.


Pe piață există o gamă variată de băuturi pe bază de cafea, iar atunci când alegi cea mai bună cafea pentru afacerea ta trebuie să iei în calcul satisfacerea unor gusturi diferite, ale unor clienți rafinați, care cunosc în detaliu caracteristicile fiecărui tip de cafea și se așteaptă la un nivel optim de calitate.


Produse premium pentru automate de cafea


O afacere cu automate de cafea trebuie să ofere clienților cele mai bune sortimente și amestecuri de cafea, de aceea se recomandă utilizarea de game profesionale , de exemplu cafea măcinată NESCAFÉ Grande, un amestec de boabe de cafea din America Centrală și Asia, prăjită pe un profil mediu și măcinată la o dimensiune standard. 


Chiar dacă tehnologic este posibilă utilizarea oricărui tip de cafea, trebuie să iei în calcul prețul de achiziție, calitatea produselor și folosirea unor blenduri echilibrate, ce sunt grupate în game exclusive de capsule precum NESCAFÉ® Espresso E.S.E. pods, ce încorporează amestecuri speciale de boabe de cafea cu aromă intensă, savoare exotică și textură cremoasă.


Atunci când  alegi un aparat de cafea profesional pentru afacerea ta trebuie să ții cont de detaliile prezentate și să optezi pentru un automat de cafea potrivit pentru volumul de vânzări pe care îl preconizezi și tipul de clienți care vor cumpăra produsele pe bază de cafea pe care urmează să le comercializezi.